Skip to main content

Ventilation

Ventilationen i lejligheden må hverken lukkes, justeres eller stoppes til, ellers påvirker det også dine naboers indeklima.

Ventilationen i lejligheden må hverken lukkes, justeres eller stoppes til, ellers påvirker det også dine naboers indeklima. Koncentration af støv omkring indblæsningsventilationer kan forekomme. Vi anbefaler at støvsuge området. Brug ikke våd klud.

Tuapannguit og Peqqik-tårne

Lejlighederne i disse typer ejendomme udsuges konstant via emhætte i køkken og kontrolventil i badeværelse. Ventilatorer står på loft.

Udsugning

Køkken: Når man tænder for emhætten, så åbner der et spjæld og der udsuges mere, spjældet lukker af sig selv efter en tid eller når man selv slukker for emhætten

Badeværelse: Når man går i bad og fugtigheden i rummet stiger så åbner der et spjæld og der suges mere, dette spjæld lukker igen af sig selv, når fugtigheden falder.

Indblæsning: Ventiler i vinduer eller ydervægge virker som friskluftsventiler

VIGTIGT

Ventiler i vinduer og ydervægge skal være åbne og må ikke afspærres. Kontrolventil i badeværelse må ikke afspærres med tape eller papir.

Suloraq, Norsaq og Igimaq

Lejlighederne i disse ejendomme ventileres med komfortventilation, således at varmen i udsuget luft genanvendes og opvarmer indblæsningsluften. Anlægget kører konstant.

Udsugning

Køkken: Når man tænder for emhætten, så åbner der et spjæld og der udsuges mere, spjældet lukker af sig selv efter en tid eller når man selv slukker for emhætten.

Badeværelse: Når man går i bad og fugtigheden i rummet stiger så åbner der et spjæld og der suges mere, dette spjæld lukker igen af sig selv, når fugtigheden falder.

Indblæsning: Der tilføres opvarmet indblæsningsluft i stue/gang og enkle rum via kontrolventiler.

VIGTIGT

Den faste indstilling på kontrolventiler må ikke ændres og heller ikke lukkes med tape eller papir.